Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Дойде края на Алфа 159
Collapse
X
-
Спокойно бе момчета.159-те ще станат относително масови най-рано след поне 3 години в България.Просто никой тук не дава 10 и повече хиляди за италианска кола.Аз лично карам моята от вече 2 години и все така си се кефя като минавайки по улиците маса хора си чупят вратовете и цъкат , нещо което не става и с най-последните модели аудита , БМВ и разни други немски каски.Просто колата е уникална и ще си остане такава защото красотата няма възраст.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениети ко щеш вярвай, година година и половина - да падне на 10 хилядарки 6-7 годишните 159ки и гледай как ще се навъдят като 156циAlfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениети ко щеш вярвай, година година и половина - да падне на 10 хилядарки 6-7 годишните 159ки и гледай как ще се навъдят като 156ци
Мисля, че ентусиазма на бъдещите купувачи на втора употреба 159 бързо ще бъде охладен, защото истината е - че нямаме пари.
А за кола от този клас, която за 6-7 години е изстискана до краен предел, не ми се мисли какви цифри ще са нужни за продължаване на реалната и експлоатация.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениети ко щеш вярвай, година година и половина - да падне на 10 хилядарки 6-7 годишните 159ки и гледай как ще се навъдят като 156циAlfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Ако сега купувам 159 ще дам ~15 000лв. и гарантирам, че колата ще е нормална. Това някой да каже дайте 22 000лв. и тогава ще сте сигурни е меко казано не сериозно.
Пазара и цените на 159 са такива, а високите и нереални суми всики преценява дали да ги плати.
Реалноста е това, при излизането на Джилия очаквам още малко обезценяване, а след ~2г. 10 000лв. ще е даже нормална цена за 159. Не знам колко 156 и 159 са произведени, но определено се продават много малко 159.
Дали в бъдеще цената ще е единствен фактор за покупката на една кола може и да се промени, но марки и модели доста.sigpic
ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Comment
-
Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщениеАко сега купувам 159 ще дам ~15 000лв. и гарантирам, че колата ще е нормална. Това някой да каже дайте 22 000лв. и тогава ще сте сигурни е меко казано не сериозно.
Пазара и цените на 159 са такива, а високите и нереални суми всики преценява дали да ги плати.
Реалноста е това, при излизането на Джилия очаквам още малко обезценяване, а след ~2г. 10 000лв. ще е даже нормална цена за 159. Не знам колко 156 и 159 са произведени, но определено се продават много малко 159.
Дали в бъдеще цената ще е единствен фактор за покупката на една кола може и да се промени, но марки и модели доста.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Добре, пичове, кажете честно- кой от вас като си е купувал колата е мислил за обезценяването на модела, както са и всички модели от новото време на марката всъщност?
Баси в тая кола няма и никога не е имало разум! Това е болест.
Това е един от най-добрите дизайни на "новото време", никак нелоша технология, съчетана с невероятна сигурност и стабиност на пътя.
Ще се кефя на колата, докато не направят нещо по-добро, майната и на цената!
п.п. За протокола, през 2006-та дадох 12 000 лв за 156-цата и не съм съжалил, и за миг даже!
Ако чакаш това дето те кефи, да стане без пари за да си го купиш, означава две неща: или не можеш да си го позволиш(мамка му, знам какво е), или ако можеш- не ти стиска, т.е. не си "достатъчно" фен!
Както и да е, надявам се за Джулия-та да съм пораснал за нова! Ако не- здраве....и наздраве!Last edited by bager; d.m.y г., 23:52.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеНе си прав бате,за 15 000 лв.няма хубава кола,повярвай ми,идвали са 3-4 такива фет ги продават за тези пари,еми да ти кажа-големи кенефи са
И аз съм на мнение, че колите няма да поскъпват и е нормално като мине модела 4-5 години просто да се е обезценил до към 30% от първоначалната стойност. Само малолитражките не се обезценяват толкова бързо, просто защото хората ги продават след 5 година, а не на 1,2 или 3 години.
Взимаш една скъпа кола (55-60 000) и за две години е най много на 40 000лв, просто защото е излезнал фейслифт или нов модел и цената е паднала с 10-15%.
Аз лично съм почти сигурен, че моята следваща кола ще е 159, просто е уникална и изобщо не ми дреме после за колко ще се продаде, то все едно да продам сега моята"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеДобре, пичове, кажете честно- кой от вас като си е купувал колата е мислил за обезценяването на модела, както са и всички модели от новото време на марката всъщност?
Баси в тая кола няма и никога не е имало разум! Това е болест.
Това е един от най-добрите дизайни на "новото време", никак нелоша технология, съчетана с невероятна сигурност и стабиност на пътя.
Ще се кефя на колата, докато не направят нещо по-добро, майната и на цената!
п.п. За протокола, през 2006-та дадох 12 000 лв за 156-цата и не съм съжалил, и за миг даже!
Ако чакаш това дето те кефи, да стане без пари за да си го купиш, означава две неща: или не можеш да си го позволиш(мамка му, знам какво е), или ако можеш- не ти стиска, т.е. не си "достатъчно" фен!
Както и да е, надявам се за Джулия-та да съм пораснал за нова! Ако не- здраве....и наздраве!
Точно колегата го казва много правилно ,че на никой тук не му е пукало за цената на 159 след 4 год примерно ,а само е чакал да му се отдаде възможност да е притежава и веднага е скочил във без много да му мисли.
Това със цената след време или за какво ще може да е бартероса и евентуално доплатят би го мислил само един автоджамбазин който вижда купчина ламарина и се чуди как да изкара пари от нея или да я манипулира и набута на някой,така че спора е излишен защото аз не виждам подобни хора тук,а че се обезценява то е ясно и разисквано над 100 пъти със примери:
A6 чисто нова около 100х.лв след 5 год около 25х.лв максимум така и със 159.
Аз лично не ми дреме колко ще струва след време защото още не съм се нарадвал на колата и не ми дреме не смятам да продавам,така че като му дойде времето ще търсим цена,и пак всичко зависи от годината на колата ,пробега и състоянието във което е успял да я опази собственика,а хубавите коли се продават и на добра цена това е ясно.
ТAlfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеВзимаш една скъпа кола (55-60 000) и за две години е най много на 40 000лв, просто защото е излезнал фейслифт или нов модел и цената е паднала с 10-15%.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Тук не съм съгласен със никой по темата няколко неща бих искал да кажа:
1. Винаги когато съм купувал кола съм си давал точна представа след 3-4 години какво ще правя със нея как тя ще бъде подържана и каква би била реалната и цена след това. Всеки трябва според мен да цени парите защото трудно се изкарват.
2. Подръжката на дадена кола, аз мога да Ви кажа, че тя играе много важна роля в покупко/продажбата на даден автомобил (хора в форума знаят как си подържам колите). Защото има купувачи и това са вече все повече хора които предпочитат да дадат повечко но да вземат запазена кола защото може би нямат достатъчно за нова, точно поради същата причина от точка 1 ценят си средствата.
3. Колата която продадох преди да взема 159ката беше на малко повече от 3 год. но перфектна без една драскотина и без едно петно в салона. Да цената беше висока но за всичко си има клиенти, дойде един симпатичен човек които не я беше виждал (синът му я видя преди него) още като я видя каза, че е като чисто нова. Закарахме я в сервиза за проверка човека си ми я плати и е страшно доволен. Само да кажа, че за 3 години от нова до момента на продажба цената беше намалена с 15,000 лева.
4. За интерес проверете колко струват частите на 159ката и нека да престанем с теорията как ще станат много евтини. Да може би за 10,000 ще се намери кола но след това ще трябва да се дадат още 8000-10000 за да стане тя нормална,и после ще има коментари Италианските коли били боклуци.Last edited by DJraceman; d.m.y г., 10:02.EX 156 1.6 TS
Comment
Comment