Известие

Collapse
No announcement yet.

Дойде края на Алфа 159

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
    в един момент се предлагаше с 2 дизела и 3 бензина - повече от достатъчно

виж всички други оборотни марки с колко си ги продават
    Мисля че във момента предлага цялата база двигатели EURO 4 също и двата нови мотора ЕURO 5 или старите мотори са вече във историята,защото скоро гледах какво предлагат.
    Alfa romeo GTVex
    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

по едно време ги продаваха дори всичките

1.9 jtdm 8v

1.9 jtdm 16v

2.0 jtdm

2.4 jtdm

1.75 tbi

1.8 jts

2.2 jts

3.2 jts

като цяло не е кой знае колко зле като разнообразие, а ?
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Спокойно бе момчета.159-те ще станат относително масови най-рано след поне 3 години в България.Просто никой тук не дава 10 и повече хиляди за италианска кола.Аз лично карам моята от вече 2 години и все така си се кефя като минавайки по улиците маса хора си чупят вратовете и цъкат , нещо което не става и с най-последните модели аудита , БМВ и разни други немски каски.Просто колата е уникална и ще си остане такава защото красотата няма възраст.
        Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

ти ко щеш вярвай, година година и половина - да падне на 10 хилядарки 6-7 годишните 159ки и гледай как ще се навъдят като 156ци
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

ти ко щеш вярвай, година година и половина - да падне на 10 хилядарки 6-7 годишните 159ки и гледай как ще се навъдят като 156ци
            Не е сигурно да ти кажа,защото 156-ците станаха масови след като цената им падна под 5000лв да не кажа под 4х лв и когато прехвърлиха 10год иначе и преди това ги имаше ,но не както през 2010-11год
            Alfa romeo GTVex
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Мисля, че ентусиазма на бъдещите купувачи на втора употреба 159 бързо ще бъде охладен, защото истината е - че нямаме пари.
              А за кола от този клас, която за 6-7 години е изстискана до краен предел, не ми се мисли какви цифри ще са нужни за продължаване на реалната и експлоатация.
              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

Абсурд е тая цена дето я говориш да е след 2 години за нормална 159-ка в движение, която не е блъскана и сглобявана след това в гараж по трудово обучение. Средната обезценка е 2000лв. годишно така , че най-рано след 3 години цената ще падне под 10000лв.Тия 159-ки които които в момента са под 16000лв едва ли е нужно да обяснявам колко трябва да налееш , че да ги подкараш без притеснения.
                Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Подкрепям казаното от колегата 159 под 10,000 скоро няма да има или ако има няма да е читава.
                  EX 156 1.6 TS

Comment

Ако сега купувам 159 ще дам ~15 000лв. и гарантирам, че колата ще е нормална. Това някой да каже дайте 22 000лв. и тогава ще сте сигурни е меко казано не сериозно.

Пазара и цените на 159 са такива, а високите и нереални суми всики преценява дали да ги плати.

Реалноста е това, при излизането на Джилия очаквам още малко обезценяване, а след ~2г. 10 000лв. ще е даже нормална цена за 159. Не знам колко 156 и 159 са произведени, но определено се продават много малко 159.

Дали в бъдеще цената ще е единствен фактор за покупката на една кола може и да се промени, но марки и модели доста.
                    sigpic
                    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                    0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                      Ако сега купувам 159 ще дам ~15 000лв. и гарантирам, че колата ще е нормална. Това някой да каже дайте 22 000лв. и тогава ще сте сигурни е меко казано не сериозно.

Пазара и цените на 159 са такива, а високите и нереални суми всики преценява дали да ги плати.

Реалноста е това, при излизането на Джилия очаквам още малко обезценяване, а след ~2г. 10 000лв. ще е даже нормална цена за 159. Не знам колко 156 и 159 са произведени, но определено се продават много малко 159.

Дали в бъдеще цената ще е единствен фактор за покупката на една кола може и да се промени, но марки и модели доста.
                      Не си прав бате,за 15 000 лв.няма хубава кола,повярвай ми,идвали са 3-4 такива фет ги продават за тези пари,еми да ти кажа-големи кенефи са
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Добре, пичове, кажете честно- кой от вас като си е купувал колата е мислил за обезценяването на модела, както са и всички модели от новото време на марката всъщност?
                        Баси в тая кола няма и никога не е имало разум! Това е болест.
                        Това е един от най-добрите дизайни на "новото време", никак нелоша технология, съчетана с невероятна сигурност и стабиност на пътя.
                        Ще се кефя на колата, докато не направят нещо по-добро, майната и на цената!

п.п. За протокола, през 2006-та дадох 12 000 лв за 156-цата и не съм съжалил, и за миг даже!
                        Ако чакаш това дето те кефи, да стане без пари за да си го купиш, означава две неща: или не можеш да си го позволиш(мамка му, знам какво е), или ако можеш- не ти стиска, т.е. не си "достатъчно" фен!
                        Както и да е, надявам се за Джулия-та да съм пораснал за нова! Ако не- здраве....и наздраве!
                        Last edited by bager; d.m.y г., 23:52.
                        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Не си прав бате,за 15 000 лв.няма хубава кола,повярвай ми,идвали са 3-4 такива фет ги продават за тези пари,еми да ти кажа-големи кенефи са
                          Много ми е интересно, ти твоята за колко пари си я взел?

И аз съм на мнение, че колите няма да поскъпват и е нормално като мине модела 4-5 години просто да се е обезценил до към 30% от първоначалната стойност. Само малолитражките не се обезценяват толкова бързо, просто защото хората ги продават след 5 година, а не на 1,2 или 3 години.
                          Взимаш една скъпа кола (55-60 000) и за две години е най много на 40 000лв, просто защото е излезнал фейслифт или нов модел и цената е паднала с 10-15%.
                          Аз лично съм почти сигурен, че моята следваща кола ще е 159, просто е уникална и изобщо не ми дреме после за колко ще се продаде, то все едно да продам сега моята
                          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                          Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                            Добре, пичове, кажете честно- кой от вас като си е купувал колата е мислил за обезценяването на модела, както са и всички модели от новото време на марката всъщност?
                            Баси в тая кола няма и никога не е имало разум! Това е болест.
                            Това е един от най-добрите дизайни на "новото време", никак нелоша технология, съчетана с невероятна сигурност и стабиност на пътя.
                            Ще се кефя на колата, докато не направят нещо по-добро, майната и на цената!

п.п. За протокола, през 2006-та дадох 12 000 лв за 156-цата и не съм съжалил, и за миг даже!
                            Ако чакаш това дето те кефи, да стане без пари за да си го купиш, означава две неща: или не можеш да си го позволиш(мамка му, знам какво е), или ако можеш- не ти стиска, т.е. не си "достатъчно" фен!
                            Както и да е, надявам се за Джулия-та да съм пораснал за нова! Ако не- здраве....и наздраве!

Точно колегата го казва много правилно ,че на никой тук не му е пукало за цената на 159 след 4 год примерно ,а само е чакал да му се отдаде възможност да е притежава и веднага е скочил във без много да му мисли.
                            Това със цената след време или за какво ще може да е бартероса и евентуално доплатят би го мислил само един автоджамбазин който вижда купчина ламарина и се чуди как да изкара пари от нея или да я манипулира и набута на някой,така че спора е излишен защото аз не виждам подобни хора тук,а че се обезценява то е ясно и разисквано над 100 пъти със примери:

A6 чисто нова около 100х.лв след 5 год около 25х.лв максимум така и със 159.
                            Аз лично не ми дреме колко ще струва след време защото още не съм се нарадвал на колата и не ми дреме не смятам да продавам,така че като му дойде времето ще търсим цена,и пак всичко зависи от годината на колата ,пробега и състоянието във което е успял да я опази собственика,а хубавите коли се продават и на добра цена това е ясно.

Т
                            Alfa romeo GTVex
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                              Взимаш една скъпа кола (55-60 000) и за две години е най много на 40 000лв, просто защото е излезнал фейслифт или нов модел и цената е паднала с 10-15%.
                              Цената на въпросната кола е паднала с 20 % от момента на напускане на шоурума, а след въпросните 2 години в най-добрият случай обезценката вече е 40 %. Това е независимо от марката а фактът, че ние сме бедна нация изобщо не прави колите по 55 - 60 000 лева скъпи. Скъпи са тия около 100-те бона и нагоре, тия по 50-60 хиляди са среден клас автомобили.
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Тук не съм съгласен със никой по темата няколко неща бих искал да кажа:

1. Винаги когато съм купувал кола съм си давал точна представа след 3-4 години какво ще правя със нея как тя ще бъде подържана и каква би била реалната и цена след това. Всеки трябва според мен да цени парите защото трудно се изкарват.

2. Подръжката на дадена кола, аз мога да Ви кажа, че тя играе много важна роля в покупко/продажбата на даден автомобил (хора в форума знаят как си подържам колите). Защото има купувачи и това са вече все повече хора които предпочитат да дадат повечко но да вземат запазена кола защото може би нямат достатъчно за нова, точно поради същата причина от точка 1 ценят си средствата.

3. Колата която продадох преди да взема 159ката беше на малко повече от 3 год. но перфектна без една драскотина и без едно петно в салона. Да цената беше висока но за всичко си има клиенти, дойде един симпатичен човек които не я беше виждал (синът му я видя преди него) още като я видя каза, че е като чисто нова. Закарахме я в сервиза за проверка човека си ми я плати и е страшно доволен. Само да кажа, че за 3 години от нова до момента на продажба цената беше намалена с 15,000 лева.

4. За интерес проверете колко струват частите на 159ката и нека да престанем с теорията как ще станат много евтини. Да може би за 10,000 ще се намери кола но след това ще трябва да се дадат още 8000-10000 за да стане тя нормална,и после ще има коментари Италианските коли били боклуци.
                                Last edited by DJraceman; d.m.y г., 10:02.
                                EX 156 1.6 TS

Comment

Working...
                                X